02 de setembre, 2015

"AMB L'EDUCACIÓ" - Castelloninformación- 02.09.15

Quan la setmana passada el Conseller Marzà visità l’ajuntament, el seu, el del seu poble que és el nostre, vam mantenir una llarga conversa, sobre una agenda que havíem treballat prèviament.
Vam parlar d’innovació, i vam parlar d’esports, i vam parlar de cultura. Els regidors delegats van plantejar demandes, van presentar projectes i van insistir en la necessitat de col·laboració institucional. El Conseller prenia notes en una llibreta roja plena de lletres i xifres. Al seu torn, ell va explicar les línies mestres de la seua Conselleria i fa fer especial esment a dues actuacions en matèria educativa, la gratuïtat dels llibres de text, i la posada en marxa d’una xarxa pública d’aules de 0 a 3 anys.
La xarxa per als alumnes més joves, es posarà en marxa progressivament i en forma experimental per les diferents comarques del país, i no cal dir, que Castelló està en l’agenda. Tindrem experiències pilot a la ciutat i les tindrem a les zones que més ho necessiten i es pensarà especialment en les escoles que han tingut matriculació més baixa, com un incentiu per garantir la seua continuïtat. L’aposta de la Conselleria per l’escola pública és ferma com la de l’Ajuntament.
I el segon anunci s’ha fet oficial esta mateixa setmana, els llibres de text seran gratuïts en tot el País Valencià. És una operació de llarg abast, complicada perquè demana la col·laboració de totes les institucions, també de les escoles, i les famílies i fins i tot les editorials. I no ha estat fàcil. Els comptes de la Generalitat, com els dels ajuntaments, no donen per a grans alegries, però este era un compromís importantíssim. El President Puig ho tenia clar, per això ha fet repelar l'os del pernil i treure diners de davall les pedres. Com ha fet el govern municipal que ja treballava amb eixe objectiu, conscient, discretament conscient, del pla.
Bancs de llibres, propietat dels centres, amb quatre cursos de vida útil. Una ajuda de 200 euros per alumne! Per una vegada els valencians i les valencianes, serem pioners i serem noticia per una bona pràctica. Ja tocava!
I les dues coses poques setmanes després de que el Conseller anunciés que, sense cap cost addicional per a la Conselleria, s’havien recuperat més de 15 línies que el PP havia tancat,. La qual cosa demostra que no era un problema econòmic, sinó ideològic.
Este Consell està invertint grans quantitats de recursos públics en educació, perquè sempre hem dit que eixa és la millor inversió social que pot fer un país. El PP gastava eixos diners i molts més en altres coses. En l’Àgora de València, per exemple, que ara necessita més de 10 milions d’euros per intentar que l’obra de Calatrava no acabe com la de Ripollés. O en Formula 1, que si es celebrava havíem de pagar i si no es celebrava, també. Coses del fals liberalisme d’un govern, el del PP, que ha castigat tant com ha pogut l’educació pública. És ideològic. Profundament ideològic. Enginyeria social. Llibres cars menys aules… Qui es puga pagar l’educació que se la pague, la resta mà d’obra barata. Més barata després de la seua reforma laboral.