03 de setembre, 2015

"EL COSSIO" CSN 03.09.15


La Diputació de Castelló, durant anys, i fins que es va presentar una denúncia a fiscalia, organitzava una correguda anual (de bous) presumptament benèfica, que era un disbarat majúscul en termes, com a poc, econòmics. El cost era tan alt, que el que quedava per a beneficència era una misèria, hagués estat més senzill donar una subvenció directa. Però aleshores, com diria un amic meu, no hagués corregut el Moët i la Chandon. I els VIPs de pa sucat amb oli, no hagueren lluit tant al paper couché. A sobre, la Diputació extorsionava els ajuntaments obligant a comprar entrades, o directament descomptant l’import de les ajudes, per exemple, en serveis socials.
També, i des de fa anys, la Diputació té en marxa una Escola Taurina (gestió que també està judicialitzada, per cert) assumint unes competències que no té formalment, i dedicant recursos públics a una formació discutible, en una matèria no precisament fonamental per a l’avanç social, ni per descompensar desigualtats entre famílies i persones.
Són les prioritats del govern de Javier Moliner, qui per cert, ha passat les vacances, segons diu la premsa, en algunes fires taurines. Però no seré jo qui trobe una relació entre les seues aficions i en que es gasta els diners públics.
El Conseller d’Educació, el castellonenc Vicent Marzà ha anunciat un pla esta setmana per tal de fer gratuïts els llibres de text per als alumnes valencians. No diré jo que siga perquè el Conseller és ensenyant. El pla només és possible amb la col·laboració d’ajuntaments i diputació. L’ajuntament ha dit de seguida que sí, tampoc no seré jo qui diga que és perquè l’alcaldessa o el regidor d’educació són ensenyants tots dos. Crec que és perquè eixa és la sensibilitat social del Govern municipal i del Consell. La Diputació, en canvi, ha dit que no vol participar. Que prefereix gastar-se els diners en ensenyar a torejar, a ajudar a les famílies a comprar llibres escolars.
Potser caldria que les AMPEs acudiren al proper ple de la Diputació, com van acudir els aficionats als bous. Pacíficament, però per mirar a la cara a un Moliner que l'únic llibre que vol pagar amb diners públics, és El Cossio.