23 de setembre, 2015

"CENT DIES" CSN 24.09.15

L’any 1933, en plena Gran Depressió, va prendre possessió el President Franklin D. Roosevelt. Per això el seu govern va presentar un paquet de mesures que pogués donar resultat a curt termini, iniciant així el precedent de la necessitat d’avaluar els primers tres mesos. Ara este costum s'ha estés.
Hui, tota nova administració pública és avaluada en els seus primers cent dies. Cent dies que es coneixen com els de “cortesia” en referència a la comprensió i amable paciència de l’oposició. A Castelló és obvi que esta tradició no ha quallat del tot. Ciudadanos quan no està fent-se oposició a ells mateixos, ha intentat fer-ne al govern. I el PP, ha estat d’una duresa poc elegant. I sobretot d’un cinisme gran en omplir els 100 dies de retrets, crítiques i siguem sincers…alguna al·lucinació greu.
Quan vam obrir els calaixos vam descobrir que no hi havia cap projecte (què hagueren fet si hagueren guanyat?), i un ral per a la despesa corrent. Una part molt gran se l’havien gastat, i una altra l’havien compromés. Per entendre’ns, nosaltres només podíem executar el que havien contractat ells o començar una batalla legal amb mig Castelló per anul·lar contractes i compromisos. Ho hem fet en alguns pocs, absolutament inacceptables, i estem complint amb la resta. El PP, però, fa notes de premsa dient que tot el que ha passat al món des d’allò d’Adam i Eva, és idea d’ells! Coi, clar! I ho havien deixat contractat! Per això es fa! Tant de bo haguérem tingut més capacitat de decidir! 
Però tot i això, hem fet. Hem resolt problemes heretats. Hem dissenyat noves inversions. He programat noves actuacions. Hem començat a canviar estructures viciades. I hem comés alguns errors. Cent dies apassionants. Els primers cent dies de govern.
Supose que parlant de cent dies, el PP preferiria pensar en aquell govern de Napoleó, dit “Els cent dies”, que durà des de la seua tornada de l'exili a l'illa d'Elba, imposat pel Tractat de Fontainebleau; fins a la restauració de Lluís XVIII. 100 dies (111 en realitat) de govern efímer. Però no. A estos primers 100 dies de govern de progrés en seguiran 100 més, i 100 més i encara 100 més. Tants com vostés vulguen. I nosaltres treballarem per guanyar el seu suport.