03 d’octubre, 2020

¿LEONES O HUEVONES? - El Mundo - 3.10.20

Este dimarts, el diputat neofeixista Ivan Espinosa  de los  Monteros y Simón, anava pel camí dels 15 minuts de glòria dels que parlava Andy Warhol, però li va acabar passant el mateix que a Warhol. Al pintor li van fotre sis trets que li garantien la portada, però eixe mateix dia, van assassinar a JFK, i el magnicidi acaparà tots els focus.


Dimarts, Espinosa de los Monteros va eixir de la dutxa convençut que hi hauria un eixam de micròfons seguint-lo pels passadissos del Congreso, mentre anava a presentar la moció de censura. Però el Tribunal Suprem acabava d'inhabilitar al President català, reobria un cas del 2004 contra un diputat de la majoria governamental, i absolia a Rato i els 33 d'Ali Babà que el van acompanyar en l'eixida a borsa de Bankia. No hi havia interés en la moció, i aleshores, el diputat condemnat, va decidir que tocava un gir de guió, i va fer públic que anant a registrar la moció, li havien robat el portafolis amb tota la documentació. "Viendo las noticias del inframundo  que nos  rodea,  puede  haber sido cualquiera" va dir.


Em va recordar una història que em van explicar fa temps. Una senyora major va arribar a casa morta de riure, i inquirida per la seua família per les raons de tanta alegria, els hi va explicar els motius. Es veu que la bona dona, caminava a poqueta nit pel camí de Lledó, direcció a la basílica. Estem parlant potser dels 70, i una motet (jo sempre vaig imaginar una Derby Senda) amb dos xavals li va robar la bossa que duia penjant del braç. "Un tirón" que se'n deia de la modalitat delictiva. La família la mirava astorada, mentre la víctima s'aguantava el riure amb dificultat. "I això et fa gràcia? Et podien haver fet mal! Què duies a la bossa?" I eixa era la gràcia. La senyora duia sis gatets que la seua gata havia parit morts, i que pretenia soterrar en els camps que aleshores envoltaven Lledó. El PP i Pepe encara no havien fet el negoci de l'asil. Sis gatets morts, com els sis trets contra el pintor.


Al portafolis el diputat també duia un nonat. Una moció nascuda morta. Sense viabilitat. Però és que no la presenten per millorar les coses, sinó per traure rèdit polític incomodant al PP, encara que el preu siga, desestabilitzar més el país. A això es dedica la ultradreta, a crear tensió. Perquè al fang de la porquera, sempre guanyen els porcs. Patriotes.

1 comentari:

Joan ha dit...

Si la Constitució digués el mateix que el nostre Estatut (art. 28.2.), Vox no podria presentar cap moció de censura. En les Corts Valencianes hi cal una cinquena part dels diputats per a presentar-la. En el Congrés, això suposaria 70 diputats, que no els té Vox. En les Corts, de fet, ara mateix cap partit pot presentar una moció en solitari, llevat del PSOE de Puig, l'únic que iguala o supera els 20 diputats necessaris. Ho trobe raonable. Una moció de censura no hauria de paralitzar l'activitat parlamentària només per al lluïment d'una minoria. Cal buscar més suports.

Una altra cosa ben diferent és la tanca electoral per a poder obtindre representació en les Corts. Un parlament democràtic ha de garantir la representació del pluralisme polític de la societat. Un 5% de tanca electoral autonòmica va precisament en contra d'això. Per favor, afanyeu-vos a reformar la Llei Electoral Valenciana, ara que el PP no pot bloquejar-ho (mínim de 2/3 de les Corts). Per favor, no feu tard. Us en penediríeu, i ho continuaríem patint els ciutadans per secula seculorum:

R.I.P. (<5% vots)

UPV 1983: 58.712 vots (3,09%), 0 escons.
CDS 1991: 76.433 vots (3,85%), 0 escons.
UPV 1991: 73.813 vots (3,71%), 0 escons.
UV 1999: 106.119 vots (4,76%), 0 escons.
BNV 1999: 102.700 vots (4,60%), 0 escons.
BNV 2003: 114.122 vots (4,77%), 0 escons.
UV 2003: 72.594 vots (3,03%), 0 escons.
EUPV 2015: 106.917 vots (4,38%), 0 escons.

Podem-EUPV 2023: amb molta probabilitat <5%, 0 escons, llavors... ADÉU al Botànic, BENVINGUT trifachito en la Generalitat. Afanyeu-vos a reformar la Llei Electoral Valenciana, per favor!! Ens hi juguem molt.