27 de desembre, 2007

Han assassinat a Benazir Bhutto



Assassins de raons, de vides,

que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies

i que en la mort us persegueixin les nostres memòries.


Lluis Llach

22 comentaris:

Anònim ha dit...

I a quina hora és la manifestació de la AVT? Perquè segur que ZP i la colla de rojos i trencapàtries que l'asessoren tenen alguna cosa a vore

Nomdedéu ha dit...

obviament. L'aliança de les civilitzacions.
que trist que estic! I que emprenyat!

Anònim ha dit...

Hi ha fets que no per més esperats són menys difícils d'assimilar.

Anònim ha dit...

Em sembla molt interessant el que ha dit Enric2. Ara el PP no dona suport a cap manifestació? Què li passa? No està tan "radicalment" en contra del terrorisme? O sols és quan a ells els interessa?
Contra el terrorisme de les bombes a la seu del Bloc no està? O la de la seu d'ERPV que va arribar fins i tot a estallar?
Què bonic és tot! Algú que s'unte la vaselina al cul ben dintre...

Anònim ha dit...

I sense contar les pallisses a afiliats de partits nacionalistes o d'esquerra, membres de col·lectius socials i sindicats, homosexuals, intimidacions, amenaces, insults, assalts a llibreries, atacs als casals Jaume I, siliconar portes, crema de senyeres, intents d'impedir manifestacions legalment autoritzades (qui estiguereu al 9 d'octubre a València ho recordareu), etc. Estem en una segona batalla de València? O és que no s'havia acabat la dels anys 70-80? Estàvem en un armistici i no ho sabíem? Agarreu-vos que ve curva.

Anònim ha dit...

Acabe de llegir en www.valencianisme.com que s'acaba de fundar un nou partit nacionalista valencià que durà per nom "República Valenciana". Això m'ha fet pensar en una llista de partits nacionalistes valencians existents fins ara: a més d'este, República Valenciana, tenim el Bloc Nacionalista Valencià, Opció Nacionalista Valenciana, Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, i algun més que encara em deixaré. A més tenim Iniciativa del Poble Valencià i Unió Democràtica del Poble valencià que es qualifiquen com valencianistes; també tenim Esquerra Republicana del País Valencià i l'escissió d'Esquerra i País (i per tant dins EUPV) Nacionalistes d'Esquerra. Esquerra Valenciana ja s'ha integrat en el Bloc? A més tenim Els Verds-Esquerra Ecologista i Els Verds del País Valencià. Me dixe algun? Ací qui no té capelleta no és ningú. Si és que som pocs i mal avinguts. Ja ho deia Sant Vicent, mentre discutiu si la porta la pinteu roja o blava els lladres vos entren per darrere (bo, ho canta Al Tall, però ho fica en boca de Sant Vicent amb melodia dels aureros de la Vall d'Uixó), o com es sol dir en castellà, divide y venceràs. No creieu que ens vindria bé un congrés, convenció, etc. del valencianisme polític per vore si es pot fer una plataforma on, si no tots, pogueren estar la majoria possible?

Anònim ha dit...

Hola.
Primerament salutacions molt cordials a Enric Nomdedéu.
I un enhorabona per la paciència que supose s'haurà de tenir com a regidor a Castelló.
Bé, jo també he llegit això i pense de la mateixa manera. M'ha agradat elque has dit de "Ací qui no té capelleta no és ningú".
El problema, company, és que si ja és difícil entendre's en un mateix partit, imagina't si ens juntàrem tots els que dius.
Ara bé, tot i ser un context absolutament diferent, que ho reconec, a ses Illes ho han aconseguit.
El cas és que els resultats no són gaire alentadors com per a anar fent capelletes.

Nomdedéu ha dit...

No, no ho són. Ara bé, la pregunta és...com ho fem? Representem tots el mateix. Tenim el mateix recolzament. És que clar, al cap i a la fi, parlem de política parlamentaria, d'oferir a l'electorat una opció de construcció nacional, i cal vore el grau d'acceptació. Repassem?
República Valenciana, que em perdonen és la darrera (per ara) aventura de Baeta. Algú que va aconseguir que el BLOC incorporés (si, ja està incorporada, Esquerra Valenciana), com un partit dins del BLOC, amb tot el que això significa d'avantatges estatuts en ma. Un anys, després, com a molt, pica sola. El personalisme messianic de Baeta, no ajuda a l'unificació del nacionalisme. Però tampoc sembla que el nou partit siga precisament de masses. No hauriem de perdre el temps preocupant-nos. Crec.
Agraisc al company d'ERPV la seua salutació. Si, no és senzill fer de regidor ací, com no ho és a cap lloc d'un país on ser nacionalista és ser assenyalat amb el dit. Les relacions amb el teu partit són impossibles, sembla. Passa en molts llocs, i passa també a Castelló, on alguna gent d'Esquerra considera que el BLOC és l'enemic a batre quan no a abatre. Ho fan palès sempre que poden. I la sobervia d'un partit que en el 2003 va aconseguir 600 vots i en el 2007 300, és desproporcionada. Com diu aquell, l'arrogancia de Celestí sigana xecs, que el banc de la seua valua personal i el suport social, no pot cobrir. Error. Greu. L'enemic no som nosaltres. Alun dia tots, vosaltres i nosaltres, aprendrem a respectar-nos. Iniciativa...francament estic decebut, veig que continuen apostant per ser la franquicia de Llamazares. No ens han enganyat mai. Ells fan el seu joc i el seu paper. Em deceb el meu partit que els alimenta, a canvi de encara no se que. Veig que Isaura Navarro vota a favor del Canon digital(malgrat el que diu el seu programa, el d'EU). Áixí que si no respecte eixe programa, no veig per quina raó hauria de respectar el d'una coalició. Estic preocupat. Els diferents verds, que com tothom mereix el meu respece, són micropartits quasi personals, Peris o Arnal, que canvien de soci eleccíó rere elecció en funció dels alliberats que se'ls ofereix, o dels llocs en les llistes.
D'Opció Nacionalista no en se res. Ni d'ENV. Tots junts, em tem no sumen ni els militants d'algun dels corrents interns del BLOC. UDPV el més històric dels partits valencianistes està massa callat per al meu gust.
Nacionalistes d'Esquerra, ja ho has dit, son l'escissió d'una escissió...amb vocació de donar una pàtina de "nacionalisme" al PC i el que queda en EU.

En un país com el nostre, sotmés i saquejat diariament pel PP i el PSOE, no som capaços de generar un partit fort, capaç d'incloure les diferents sensibilitats. Eixe és el repte, i eixe és l'bjectiu. Però el BLOC, el més gran dels partits nacionalistes, el que té major recolzament social, i l'únic que va neixer amb la vocació de ser la casa comuna del nacionalisme, viu ara desorientat, buscant un espai a l'ombra de l'esquerra federal espanyola. Decebedor. Profundament decebedor. No és eixe el partit que vaig ajudar a fundar. Jo sóc un nacionalista.
Malgrades les grans diferències, grandíssimes en alguns temes, estic més prop dels Maules o d'ERPV, que de Llamazares. I infinitament més prop d'ells (insistisc, tot i les grans diferències ideològiques i fins i tot nacionals) que del PSOE o el PP. Però...serem capaços d'estar a l'altura d'este país?
Em tem, que per evitar les capelletes, no hi ha més remei que sumar-se seriosament a l'oferta més creïble. I l'oferta més creïble (per a mi, i amb els resultats electorals a la ma) és el BLOC.
El BLOC haurà de ser generós. Però els altres encara més.
Però ja dic, no sóc optimista. El BLOC està espantat i pegant colps de timó d'un costat a l'altres.
Així ho veig, i ho visc amb enorme tristesa.
Però no està tot dit. Ni està tot fer. Jo crec el mateix que creia l'any 2003 BLOC, TU POTS.

ScR ha dit...

Bé, sincerament, no he vingut jo ací a fer cap propaganda del meu partit, però no m'agrada amagar-me darrere de cap anonimat "virtual". El d'abans, "militant-erpv", era jo.
Coincidisc amb el que has dit en un 90%, que no és poc i he de dir que m'ha sorprès molt positivament. No s'ha de jutjar mai ningú, està claríssim, sempre ho he pensat, però ara molt més.
Ara bé, en Enric, vostè sap molt bé que en tot açò sempre hi ha d'haver algú que done el primer pas o, com a mínim una de les parts ha de tindre un veritable interès.
Sí, segur que ERPV no ho ha fet tan bé com hauria d'haver-ho fet, tots tenim errades i la gràcia està en reconèixer-les. Una mica d'humilitat no li aniria malament a molts partits, especialment el PP, i estic molt d'acord que cal fer front comú.
La casa comuna... Ummm... Enric Enric, que això em sona molt a Mas...
Com a bon esquerrós m'agrada més "front comú", però bé, ja sabem que les paraules el vent se les enduu.

També hi ha anàlisis molt interessants fetes des del punt de vista de la psicologia sobre el "messianisme polític", que caldria estudiar.
Per una altra banda també, supose que una certa dosi, no d'arrogància, però sí de "ganes de guanyar" és necessària, perquè si ens presentem sols per a passar l'estona no pense que tinga això massa sentit; supose que seria millor dedicar-se a la lectura.

En fi Enric, no es prenga malament les meues paraules, no tenen cap intenció dolenta, ans al contrari i sols busque una mica entendre-ho tot millor. Una dita molt d'ací diu que "la vergonya té ronya" i sempre pense que després d'entonar el "mea culpa" és bo també traure'n conclusions i sobretot aprendre, aprendre molt.

Salut, República i Independència!

Anònim ha dit...

Jo no so en sé mass d'açò però si al PV hi ha un partit nacionalista més o meny estructurat (malgrat les bandades que diu Enric), el que haurien de fer els altres partits que també es consideren nacionalistes és afegir-se al projecte i no anar fent eixes "capelletes" que esteu dient. Segur que hi ha moltes diferències, però també les té la dreta i bé que s'organitza. Cal ser humils, en efecte, i qui és més fort ha de seguir sent el fort i els altres, dons entrar al joc democràtic de la representativitat segons la força de cadascú. Confesse la meua simpatia pel BLOC, per tant , entenc, com a nacionalista votant però no militant, que si cal fer un "front comú" serà a casa del BLOC, amb el percentatge de protagonisme i representativitat que li correspon a cada partit o subpartit o partidet o escissió.Això é s el que jo entendria per generositat política i nacional, no partidista.Si es continua veient el BLOC com l'enemic a "abatre" doncs, malament. És el partit fort, és qui hauria d'aglutinar. La resta és diversificar i perdre força.

Nomdedéu ha dit...

He triat casa comuna (un concepte esquerrà) i no "casa gran" que és un conecpte acunyat per Mas, precisament per evitar que Cortells puguera incomodar-se.
Jo també estic d'acord amb que durant molts anys, diferents partits i sensibilitats hem creat el que hui és el BLOC, la formació descaradament majoritària, amb vocació de govern, i voluntat de guanyar. Ara bé, insistisc en que crec que peguem bandades com a BLOC. I afirme que hem estat sempre molt generosos amb altres partits menors, i crec que ara és el moment que han de ser generosos els altres. Així sabrem si eixe discurs :"hi ha que ser generosos, pensar en el país i no en el partit", que tothom dirigeix al BLOC, és d'autoaplicació per als teorics de la massacre nacional.

ScR ha dit...

Val, no me n'havia adonat de la diferència tan subtil entre "casa comuna" i "casa gran". La veritat, Nomdedéu, que no estem per anar jugant, el Bloc per exemple va entrar per massa poc (cosa que lamente moltíssim).
Estic d'acord que cal ser generosos, totalment, però per a això és bo seure i parlar. Ni que siga amb companys que trauen poca cosa a les eleccions.
El que està clar és que no som el PP ni el PSOE, ni vosaltres tampoc.
Supose que alguns ho podríeu ser. En tot açò em sembla, que si em permets de vegades cal tindre una mica de "fe".

Has dit: `Així sabrem si eixe discurs :"hi ha que ser generosos, pensar en el país i no en el partit", que tothom dirigeix al BLOC, és d'autoaplicació per als teorics de la massacre nacional.`

Tens raó, però normalment ningú es presenta per a perdre.
Bé, tampoc ens coneixem, però he vist que contestes als teus missatges i m'ha agradat moltíssim, ja que jo per qüestions de feina passe molt per Internet i per escrit l'intercanvi d'idees em sembla molt més interessant, tot i que puga ser limitat a molta menys gent.

Salut Nomdedéu!

Nomdedéu ha dit...

quan vaig obrir el bloc, ho vaig fer amb la consciència clara que no tindria censura i que procuraria contestar a tothom.
Això faig. I aprenc moltes coses, sobretot de la gent que no pensa com jo. I com vaig dir, tinc molt més que vore amb gent com tu, que amb la gent amb la que treballe politicament a l'ajuntament (PPSOE),
com deies l'altres dia, Salut, república i independència. Tot i que també signaria Salut, independència i república.

ScR ha dit...

M'agraden molt les subtileses... Jo també ho signaria, clar que sí. Gràcies pel teu respecte.

Paola ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
PVS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
PVS ha dit...

I com vaig dir, tinc molt més que vore amb gent com tu, que amb la gent amb la que treballe politicament a l'ajuntament (PPSOE).
Podries explicar clarament es quines coses tens a vore en els imperialistes???no ho entenc... bé sí més o menys sé la resposta però la vull teua (nacionalisme, llengua...imperialisme tb??).
PVS

Nomdedéu ha dit...

En primer lloc, la sorpresa pels dos comentaris eliminats pels propis autors, perquè jo mai no n'he eliminat cap.
Doncs ja l'has donada tu la resposta, PVS.
ERPV té respecte per la meua llengua (cosa que no té ni el PP ni el PSOE en general), té vocació de construcció nacional (cosa que no té el PP ni el PSOE). Imperialisme que dius tu, supose que fa referència als Països Catalans, et diré el que diuen els estatus del BLOC:
Art. 2.- Els objectius del BLOC són:
- L’assoliment de la plena sobirania nacional del poble valencià i la seua plasmació legal mitjançant l’aprovació d’una Constitució valenciana sobirana que contemple la possibilitat d’una associació política amb els països amb els quals compartim una mateixa llegua, cultura i història.

Personalment, a diferència d'alguns dels meus companys de militància, mai no he militat a cap partit que no siga estrictament valencià. Des del 76. Crec que el País Valencià és una nació amb identitat pròpia. I això defense. A diferència del que defensa ERPV que considera el meu país una part d'una nació diferent.
Eixa és una diferència substancial. Però malgrat eixa gran diferència, continue estant més prop, en termes generals, dels plantejaments polítics per al meu país que puga fer un partit nacionalista i d'esquerres, que del PPSOE que considera que som una regió d'Espanya.
Em negue a triar entre ser una regió d'espanya o d'uns PPCC, sóm una nació. I com a tal, tenim dret a establir (des de la llibertat), el marc de relacions que considerem oportú amb altres nacions.Això és en essencia el dret a l'autodeterminació.
Un dret, que l'estat de consciència nacional no permet plantejar ara, però al que no renuncie de cap de les maneres.

PVS ha dit...

Hi estic d'acord amb els estatus, no hi estic d'acord amb les maneres i formes d'alguns militants i representants del BLOC.
Tampoc m'ofen massa l'idea federal, podria dir que m'agrada, perquè de cara a les relacions internacionals sempre és millor, sino com les podriem fer sent una nació?? vull dir quina força exterior podriem tindre? exportar el cava valencià????la idea de nació tampoc em desagrada però soc concient que amb els representants que tenim o que podriem tindre (els dels altres partits) açò seria casa tomasa...
Els comentaris són meus els borrats, degut a que en conter de PVS eixia el meu nom real i cognoms, però el cos era exactament el mateix que el que tens ahi.
D'altra banda, no m'agrada la gent de ERPV no m'agrada com a politic, ni com a representant, potser l'únic que se soporte un poc és Puigcercòs i no és de ERPV, els veig amb afan imperialista i no m'agrada gens. Preferiria sempre a Mas, tinc unes raons que ara no donaria. Però les raons de voler o no a un partit varien molt d'on visques potser si fora catalana votaria a ERC però a hores d'ara ni plantejar-m'ho.
PVS
PVS
PVS

Nomdedéu ha dit...

gràcies per dir això dels esborrats. malgrat que este sembla ser un dels únics blocs escrit per un polític, que no té censura i que es repón, sempre hi ha malpensats.
En alguna ocasió Pepa Chesa, Secretaria d'organització del BLOC m'ha dit que hi ha qui em diu "el nostre Puigcercós". Francament m'afalaga. Jo també crec que és, amb diferència, el millor polític d'ERC. No entraré a valorar-ne d'altres. Bé, és important que gent diversa (i tu ja saps que eres "l'advocada del diable" -paper que t'has atribuit i brodes-) tinga punts de coincidència. Això permet avançar. I punts de dissidència, això ho permet encara més, i sobretot, en la direcció d'un horitzó de pluralitat i respecte. Així vull el meu país.

Anònim ha dit...

enric ha posat una part dels estatuts del BLOc que molta gent desconeix i que els màxims representants del bloc ultimament obliden, o almenys ni se'ls sent a dir... bé jo tinc les meves diferències amb Enric, són públiques conegudes i reconegudes pels dos. Què em diferència d'enric? doncs el mateix que el diferencia en bona part de la gent d'ERPV i en altra part de la gent de maulets , es a dir defense uns països catalans independents, socialistes,amb relacions de solidaritat internacionalista amb la resta dels pobles del món. I sóc militant del BLOC. si m'agradaria que el BLOc tinguera uns plantejaments més contundents en els aspectes que acabe d'esmentar. No obstant als estatuts, i ara a la ponència política del Bloc jove(que esperem que s'acomplisquen), s'aproximen molt més; però veig que al País Valencià som els que som i fa falta unir-nos treballar plegats i a poc a poc anar fent passes. I perquè el BLOC no és més d'esquerres? (em pregunta gent d'iniciativa), perquè no es mostra més sobiranista o clarament independentista? (em pregunta gent d'ERPV) i jo sempre els dic el mateix:
Perquè el BLOC reflexa el que els seus militants demanen, i ara per ara la gent com jo al BLOC, tot i ser abundant, no és la majoria. si vinguereu vosaltres potser seriem majoria i podriem influenciar més. Us podeu integrar com a militants, o com a corrent intern com ja està el Bloc d'Esquerres i Sobiranista, Esquerra Valenciana, Bloc de Progrès Valencianista(no sé si he dit bé el nom perdoneu) i es vol crear el bloc de Convergència. La suma ( ponderada, clar)de totes les sensibilitats fan el discurs del BLOC.

La porta segueix i seguirà oberta. Jo us espere amb ànsies.
Vicent

Nomdedéu ha dit...

i jo.