06 de desembre, 2007

SANTA CONSTI. 6.12.07


"No em lleveu el referèndum, que em mateu la democràcia."


Winston Churchill

34 comentaris:

PVS ha dit...

Igual no és el lloc on fer la pregunta o queda fora de context. Però he llegit avui, bé ahir al levante que deien que portes a la solapa de l'americana el pin de CiU i tal. Volia saber si és cert, i encara que no tingues l'obligació de donar cap explicació m'agradaria saber si té alguna finalitat política que te que veure amb la teua persona política i no privada.
Salutacions,
PVS

Nomdedéu ha dit...

No és exactament així. Vaig anar a la conferència d'Artur Mas. Tinc amics a Convergència, i un em va regalar el pin. El pin de Convergència, no de CiU. A mi Unió m'incomoda molt amb el seu discurs. No em posaria un pin d'Unió com no me'l posaria del PSOE o del PP, pose per cas.En canvi, em trobe prou còmode amb el discurs de Convergència. (tot i amb discrepancies)
El cas és que l'altre dia duia la mateixa americana, i conscientment no vaig traure'm el pin. Som socis electorals a les Europees, per tant, em sembla raonable tindre bones relacions. Encara que només fora per això.
Em va vore Xipell, i el dia després estàva a Levante. Bé. Em sembla bé.
Sóc conscient que algú pot fer la lectura que fa Levante. No sóc un passarell. I també em sembla bé. És una manera com un altra de dissentir de la posició majoritària de l'Executiva Nacional del meu partit, amb la que compartisc objectius, però no full de ruta.
No se si conteste

Anònim ha dit...

El BLOC de Nomdedeu hace otra vez el ridículo en el Ayuntamiento votando lo contrario de lo que dice.

Más info gregaldigital.com

http://www.gregaldigital.com/index.php?option=com_content&task=view&id=407&Itemid=1

PVS ha dit...

En la mateixa pàgina cliqueu on posa Gonzalo Romero i llegiu el següent, quin ridicul jajaj:
Sincerament pense que moltes, tal volta massa, son ya les informacions i els articuls que s’han vertit i escrit sobre la subvenció concedida per l’Ajuntament de Castelló a l’associacio Cardona Vives, una ajuda entre moltes atres mes destinades a distintes associacions castellonenques.

Bé, has respost la pregunta, gràcies.
PVS

Nomdedéu ha dit...

Que li passa a Gonzalo? Que li sap greu que els "seus" (bé, millor els que l'han contractat per fer de regidor prohibint-li parlar de llengua i cultura) hagen corregit a instàncies del BLOC?
En fi, això de gregal digital és per a fer-se un tip de riure. Veient qui hi ha darrere tot s'enten.
La cosa és així. L'acord el pren la Junta Local de Govern de la que només formen part els Tinents d'Alcalde, que són tots del PP.
Després es passa per una comissió informativa, on no es vota. Les competències són de la KLG, per tant, la comissió és merament informativa.
Romero hauria de saber-ho, si com regidor no ho ha aprés encara, podria, si més no, com llicenciat en dret, repassar-se l'administratiu.
Per tant, Gregal (i qui els informa) menteix com fa sovint. Jo no he votat cap cosa, perquè no s'ha sotmes al nostre criteri. La llei diu que no cal.
En la comissió van passar diversos noms, quan vaig adonar-me'n de que un era el del secessionista Guinot, vaig manifestar l'opinió del meu grup. I ho vaig fer dirigint-me a Mulet. Qui va fer gestions i va decidir anul·lar el nomenament (ho lamente per tu Gonzalo). A mitja vesprada, a la premsa, només havia arribat una comunicació oficial anunciant el nom de Guinot. Per tant, el BLOC, per instruccions meues, va fer públic un comunicat lamentat el nomenament. Quan més tard se m'informà que el PP rectificava, vam enviar un segon comunicat demanant que no publicaren l'anterior. No voliem polèmica. Però Mediterráneo ho va publicar. Que hi farem!
Respecte a això de ser o no se democrata... També té gràcia. No sóc democrata per dir el que pense? Per defensar una postura? Jo no tinc capacitat per prohibir o autoritzar res. La majoria absoluta la te el PP, partit en el que s'ha encaixat voluntariament Romero. Ha esta el PP qui ha caviat (crec que momentàniament) d'opinió. No sóc democrata per haver influit en eixa decissió? Diu que jo tire la culpa al PP. La culpa de que? Ha estat el PP qui ha decidit posar el nom. Jo he dit que al BLOC li sembla una barbaritat. Res més. I res menys. El PP ho retira. A mi que m'expliques Gonzalo? Demana explicacions als teus.
Veus com no es pot acceptar anar en llistes només pels diners i la vocació política? També s'ha de ser coherent, cas contrari passa això. Estàves més còmode de becari de Josety, segur. Rient les gràcies.

Nomdedéu ha dit...

Una correcció important. Falta una frase quan explique com me'n vaig assabentar.
No va ser a la comissió. Va ser al despatx repassant la documentció. A la comissió no vaig badar boca, i no hi havia cap moliu per fer-ho. Insistisc en que és merament informativa i res no es sotmet a votació. O millor dit. L'oposició te caracte d'oïent en eixe comissions, d'acord amb el Reglament Orgànic que Gregal demostra desconèixer. Gregal i el "garganta profunda".

Anònim ha dit...

Per cert he vist que un nou carrer es dirà " Padre Tabernes" supose que anirà pel Padre José, de Tavernes, o no ?

Anònim ha dit...

Padre Tabernes sona a borratxot com aquelles famosos que hi havia a Castelló ( Gardel, Hipòlito ....)

Nomdedéu ha dit...

Em va cridar l'atenció. Ho vaig preguntar. Sembla ser que era un frare amb vocació social, que va ajudar a molta gent a la zona del Raval de Sant Fèlix.
Això dels noms de carrers és complicat. La ciutat es deivideix en zones (capitals europees, comarques de castelló, rius, territoris de l'antiga corona d'aragó, personalitats, etc) i es van posant noms a mida que s'obrin nous carrers i places.
Abans es discutia en comissió, ara ho aprova la JLG. Com incorporar noms al llistat? Propostes signades per veïns (és el cas de Guinot), poropostes de grups (a proposta nostra l'abril s'aprovà dedicar un carrer al General Basset), etc. Acords generals n'hi ha tres. No posar noms de persones vives. No batejar carrers amb noms de polítics (el psoe porta 15 anys reclamant un carrer al Grau per a Josefina López -que fou regidora comunista primer i socialista després-, i el PP negant-si, tot i que ells van trencar l'acord per donar el nom de Victor Falomir a una plaça). Tercer acord, primar els noms de dones. El BLOC és l'únic partit que va presentar un llarg llistat (que ja han extraviat tres vegades) amb noms de dones il·lustres.
Au. Ja en sabeu una miqueta més. A vore si Gregal Digital i la nòmina de feixistes que hi treballen (se perfectament el que em dic) també n'aprenen.

Anònim ha dit...

Colla d'hipòcrites. Sou tots uns pelanes sense rumb. Encara sort que la gran majoria de ciutadans entre els que m'incloc no vos prenen en serio.

Anònim ha dit...

Victor Falomir??? no em sona per on para eixa plaça???
PVS

Anònim ha dit...

Efectivament el Pare José, natural de Tavernes, va ser una frare caputxí molt conegut al Raval de Sant Fèlix però en la premsa va eixir que el nom del carrer serà " Padre Tabernes" i això no és el mateix.

Nomdedéu ha dit...

Pelanes? això no és un nom de gos?
Que algú no ens prenga seriosament és una llàstima, perquè nosaltres treballem seriosament. Un altra cosa és que a algú no li agrade el que fem i diem. I això no només no és roi, sinó que és bo. Està bé que tothom no pense igual. És el que justifica i alimenta la democràcia. I personalment em tranquilitza, per què si jo pensara com l'anòmim, per vergonya hauria d'amagar-me darrere d'un "anònim" igual que ell. En canvi jo defense públicament les meues opinions. Equivocades o encertades.
Ara..."hipocrites"? Això, en definició d'anar per casa, és aquell que diu una cosa i en fa un altra. No és el nostre cas.
Defensem l'ópinió científica unànim, que valencia i català són la mateixa llengua. Per eixa raó, considerem que algú que va en contra de la ciència, no mereix la dignitat de donar el seu nom a un carrer de la nostra ciutat.
Per la mateixa raó que no sembla lògic batejar un carrer amb el nom d'algú que negara que la terra és rodona,encara que fora una bellíssima persona i fill de Castelló.
L'argument capciós de dir que hi ha un grup més o menys nombrós de gent que ho demana, no em val. Hi ha límits. Si hi ha gent que demana un carrer amb el nom d'Stalin, confie que l'equip de govern (que és qui decideix) diga que no. Tindrà el meu suport. De la mateixa forma que els hi donaré suport si diu no a un carrer amb el nom de Franco, o de Miralles Troncho o d'Enric Nomdedéu. No crec que cap d'eixos noms haja fet mèrits per una dignitat com la de tindre un carrer amb el seu nom.
La plaça de Victor Falomir, és la que hi ha al costat de l'Estació.
Un desproposit tal com jo ho veig. La plaça (havien d'haver previst aparcaments, collons! que és una estació!) i el nom. Trenca l'acord entre partits, i a més a més, Victor Falomir és el pare i responsable del desgavell de la participació ciutadana local. No mereixia un carrer. Mereix el respecte que tota persona mereix, com el Sr. Guinot, o qui siga, inclos l'anònim maleducat.

Anònim ha dit...

Enric, si furgues un poc -un poc més enllà de la façana, la flauta i la sandàlia-, quina diferència existeix entre el senyor Blas Piñar i tu ?

Anònim ha dit...

No sé si Enric contestarà o no a l'anònim que es dedica a insultar i a intentar intoxicar sense identificar-se. Si li contesta bé i si no tampoc no passarà rés, no sé si paga la pena el temps.
Tothom pot fer això d'insultar, és fàcil. També és fàcil preguntar i fer com que no s'escolta la resposta i seguir erre que erre.
Ens dius hipòcrites i colla de pelanes sense rumb. Darrere del teu anonimat,tu solet et qualifiques.

Nomdedéu ha dit...

Doncs no, no contestaré. Seria massa llarg. Hi ha les mateixes diferències que entre una persona mitjanament normal i ell.

Anònim ha dit...

No cal que contesteu, no. El Bloc sempre s'ha caracteritzat precisament per això. De totes maneres en la vinya del Senyor ha d'haver de tot... vosaltres i el que representeu sou l'excrement de la ciutadania. Encara sort que acabàreu com a Esquerra Afonada, un grup de ressentits de Lenin amb idees retrògrades i passades de moda.

Anònim ha dit...

Aquesta historieta de CyU ja cansa una miqueta Nomdedéu, és el mateix conte xinès de tota la vida. Avorriu una mica amb això de "hem anat a vore a Mas, però no a Duran y Lèrida, perquè Mas es més templat..." Són xorrades infumables per als que de veritat som crítics amb tot el que ens llancen a sobre des de les cadires d´ajuntaments, Corts, Congrés... I Morera anant a fer-se la foto al mítng de CyU. Perdona Enric Nomdedéu! Duran y Lérida també eixia a la foto, o tu estás tan ceguet que no el vas vore???
No digueu parides, que al Principat "C" va sempre amb "U" i amb una "y" molt gran al mig i això en tota la vida "democràtica" d´aquest partit, que només en l´univers imaginari del Bloc Valencià són dos.
A més a més mantenen postures oposades. Em pareix ridícul que el Bloc vaja amb ells i mentre això siga així no us votaré, ho sent molt. Pot ser simplement votaré nul.
Repenseu-vos això de donar-vos besets allà dalt amb partits que es casen amb l´extrema dreta quan els interessa i ací baix anar de "progues" (parant la ma al PP quan us convé...).

Nomdedéu ha dit...

Veus, mandonguilleta que no usa un to precisament educat (però eixe és el seu problema,sembla en un estat de cabreig permanent) si més no fa una crítica intel·ligent. Animator pot anar a fer-los vindre, no mereix estos 15 segons que he invertit en ell.
A Mandonguilleta dues o tres cosetes.
Jo no he dit que anara a vore a un si i a un altre no. He dit que vaig anar a sentir una conferència que va fer Artur Más. Ni tan sols Convergència. I ho van deixar molt clar. He dit que em trobe prou còmode amb el discurs de Convergència, però no m'agrada gens ni miqueta el d'Unió.
Tu dius: "però si van junts" I jo te dic, tens raó. Per tant, és impossible votar a un sense votar a l'altre, però jo no en vote a cap. Si visquera a Catalunya, ja et dic ara, que dificilment els votaria mentre una part del seu discurs siga el d'Unió Democràtica de Catalunya.
És com si diguera m'agrada molt el que diu Carretero i poc el que diu Carot. "Però si tots dos son del mateix partit". Si. I si haguera de votar-los, no podria fer diferències. Com no és el cas, com sóc valencià i vote ací, els discursos d'allà dalt, els pucs llegir o escoltar en clau "intel·lectual" per dir-ho així. Tinc la sort de poder diferenciar-los i ser més crític amb uns que amb altres.
No estic ceguet,no. Tranquil xaval. El vaig vore i el vaig saludar a Duran i Lleida. Per cert, les teues graciestes de "y Lérida", són les que tan vos (ens) fan cabrejar quan les diu una senyora de Soria. Caldria ser un poc més respectuós, no trobes? Ja que no ho eres amb les persones que pensen diferent, almenys podries ser-ho amb la meua cultura i la meua llengua, que supose és la teua. També vaig saludar a Pujol, a gent del PSM,vaig vore a Cullell, a Miquel Roca, a la protaveu d'ERC, gent del món empresarial, esportistes d'èlit, gent de la cultura...
Vols abstindret a les municipals i autonòmiques, o a les espanyoles pq a les europees el BLOC té una coalició estable amb el BNG, PNV i CiU? Bé. Tu mateix. Ets molt lliure. Però... si dius "els que de veritat som crítics amb el que ens llancen a sobre des dels ajuntaments, Corts i Congrés" vol dir que et diguen el que et diguen tu seras crític. És la teua posició política. Respectable. Però si anuncies el teu estat de critica permanent amb eixe orgull i il·lusió, supose que seguiras sent critic es diga el que es diga i es parle del que es parle. Que puc fer-hi? No t'agrada el que proposem.
Per últim, el que si que no puc deixar-te passar amb eixa alegria amb la que dispares ocurrècies, és posar en dubte que CiU siga una federació (un "partit" si et fa més gràcia així) democràtica. La contribució de Convergència (i d'Unió) a la democràcia està fora de tot dubte. Siga qui siga qui fa la l'anàlisi.
I un altra cosa que tampoc no tinc perquè aguantar-te és això de parar la mà al PP. El BLOC fa la política que considera oportuna. Amb errors fins i tot. Aprenem dels errors. Tu pots votar o no votar, i en qualsevol cas, tens dret a donar l'opinió. També en el meu bloc personal, que per això no es modera, però no hauries de mentir.
Mai no hem parat la ma al PP, com no la vam parar al PSOE quan en una situació en la que tampoc no necessitaven el nostre vot per tindre majoria absoluta, vam acceptar una delegació.
No s'han de confondre les coses, mandonguilleta.
Una cosa és que gastes un tò desagradable i prepotent, l'altra és faltar a la veritat per ofendre.

Anònim ha dit...

No hi ha prepotència, per cert, no tinc res a veure amb l´altre escrivent.
El que hi ha és objectivitat, però es veu que alguna cosa de veritat hi haurà quan tant t´ha fastidiat tant. El que he dit és la descripció de la imatge que els darrers anys heu donat. Ara bé, si en el fons èreu la CUP a la valenciana (amb delegacions del PP incloses) i us morrejàveu amb Convergència (sense fer-ho amb "Unión") i feieu visites a Mas, sense passar-vos a veure a en Carod, doncs no me n`havia adonat.
Per un altra banda, això que anomenes "falta de respecte", Nomdedéu, és el que els ciutadans descrivim dels polítics com a "falta de humor". Al Polònia he vist crítiques més atrevides i àcides que la meua i cap polític, ni tan sols de "Plataforma per Catalunya" ha donat una contestació tan absurdament falta de humor com aquesta.
Ara ja vosté s´ho pren com vulga.
I quan a la meua voluntat de no votar ningú, millor dit, de votar nul, li diré que jo com molta gent votaria un partit com el Bloc si fos una mica coherent amb coses així. Lamentablement continuaré votant nul, és el meu dret democrátic, no? O això vosté tampoc m´ho coincideix? Em pensava que vosté era una mica diferent de PP i PSOE, ai ai ai!

Anònim ha dit...

"El BLOC fa la política que considera oportuna."

Aquesta no és una frase molt demòcrata, sincerament, i molt menys a una família d´ex votants seus. Crec que hi ha altres maneres de dir les coses, si més no de fer-les, eh Nomdedéu?

Nomdedéu ha dit...

Diumenge de vesprada i tots dos avorrits. Cas contrari mal s'enten que continuem contestant. Mire senyor mandonguilleta, cal ser molt agoserat per escriure "no hi ha prepotència...el que hi ha és objectivitat". Home, és molt subjectiu considerar-se a un mateix objectiu. Però bé, ja ho he dit, és diumenge... Juga vosté fort, amic mandontuilleta. La CUP a la valenciana? Però que dius home?! El BLOC és un partit nacionalista amb una trajectòria d'un bon grapat d'anys. No som cap experiment. No tenim cap vocació d'assemblar-nos a les CUP ni a l'Amaerican's CUP,
Només em faltava que em donares també lliçons sobre sentit de l'humor. Ara resulta que el teu post era humoristic? Que la teua crítica era incissiva? Vaja! Jo no tinc sentit de l'humor? Poc em coneixes, és ben evident. Comparar el teu post amb el fan a Polònia no pot ser més prepotent. Tu no tens gràcia. Si més no a mi no me'n fas. Ni tan sols sembla que intentes fer humor. Quanta arrogancia! Així que vosté representa "als ciutadans" i jo als polítics. No. jo no represente els polítics. En este bloc que és meu pesonal, em represente a mi. En la meua vida pública (també parcialment ara, doncs) represente als electors del BLOC. No represente a ningú més. Ni al president de La Rioja, ni a vosté. Evidentment. Però vosté tampoc no representa "els ciutdans". Vosté és algú amb una personalitat mandonguillera, la qual cosa no està ni bé ni malament, però fa companyia.
I tant que pot abstindre's o votar nul! Només faltaria! No seré jo qui ho pose en dubte. No ho he fet ni ho faig. Pot fins i tot abstindre's de llegir-me si no li agrada el que dic.
Això és el que té la democràcia.
I conste que no li demane que no torne. Ja he dit que la seua primera intervenció era intel·ligent, i tot i que el seu tò em resulte francament desagradable, li conteste encantat. Ara, si em permet un consell, si vol fer gracietes, hauria de practicar. Ara com ara, està a l'altura de Mandonguilleta de la Calzada, i francament, la sal grossa i la prepotència, més que riure, em fan pena.

Nomdedéu ha dit...

no és democràtica? hahahahaha ai quina gràcia. No és democràtic que el BLOC, o qualsevol altre partit, faça la política que considera oportuna?
Home! No fotem!
He reconegut que cometem errors, però evidentment fem la política que considerem oportuna. I eixe plural qui són? doncs els militants, els simpatitzants que venen a les reunions...
No voldrà que la política del partit la puga decidir una persona anònima que es fa dir "mandonguilleta".

Anònim ha dit...

Xa Enric, com et llegeixen els d' ERC, i quina mala llet es gasten. Mira que estar llegint un blog de gent que els cau tan malament, tan bonic que és passar diumenge a la tarda follant...

Nomdedéu ha dit...

els ixirà car follar! jo que sé! Me'n vaig a menjar-me el sopar que tant mandonguilla m'ha donat fam

Anònim ha dit...

"Comparar el teu post amb el fan a Polònia no pot ser més prepotent. Tu no tens gràcia. Si més no a mi no me'n fas. Ni tan sols sembla que intentes fer humor. Quanta arrogancia!"

Podria vosté no faltar a les persones, sinó argumentar? Ho dic perquè tenia el Bloc en més alta consideració que el que vosté m´està demostrant avui. Ho sent per vosté, però sembla que no li cau bé una crítica. Es nota que vosté ha estudiat Relacions Laborals, perquè realment pareix que s´ho pren tot amb aquesta perspectiva...
Ara que faria si aquest país en lloc d´un país fos una empresa? Acomiadar-me?
I per cert, ni sóc de les CUP ni d´ERC ni de res. ERA del Bloc, ja no ho sóc. I més que jo ho sent.

Anònim ha dit...

Les mandonguilles es fan amb carn picada, no? I li posen allet trinxat per a que sàpiguen a alguna cosa.
I m'han dit que les mandonguilles de segons quin bars baratos les fan amb deixalles... aggg!!! No sé si és cert o llegenda urbana, però això he sentit dir.
És curiositat culinària només. A mi no m'agrada la cuina i l'all em repetix molt.

Anònim ha dit...

El govern valencià tanca les emissions de TV3 a Alacant, de nit i sense avisar


http://www.vilaweb.cat

Anònim ha dit...

A més a més les mandoguilles són això que es trau del nas fent una boleta. Enric amb qui entre al blog per molestar o ofendre utilitza el temps just.
Salutacions. Tonet

Nomdedéu ha dit...

Si, ha esta un cap de setmana de moltes entrades.
Algunes amb trellat, d'altres farcides d'insults. No vos pergau als blavers rebotats per això del nom del carrer del Sr. Guinot, en els posts anteriors.
Respecte a mandonguilleta...que hi farem. Està tan suat eixe argument de "jo esperava més", "el BLOC si però vosté no", "no insulte, argumente", que no dona ganes de seguir.
Dir-li a algú, que a mi no em fa gràcia, ara resulta que és un insult.
Ho diu la mateixa persona que tradueix els noms per intentar ofendre, que posa en dubte la vida democràtica dels partits. És algú que intenta discutir on no hi ha ganes. Li dic que lamente que vote nul, però que és el seu dret i contesta "tindré dret a votar nul, o tampoc mel reconeixer`pa eixe dret?" Es a dir, contesta al que esperava que jo diria, no al que jo dic.
Lamentable. I ara esta bajanada del que jo he estudiat o deixat d'estudiar (només per dir que em conéix) i dir que jo conteste des de l'optica professional. Lamentable. En fi, espere que ara que és dilluns tinga una miqueta de treball i es puga distraure d'una forma més constructiva que entrant a cí a faltar al respecte.
Ja li ho he dit, si fa crítiques educades li contestaré, si les fa en tò maleducat li contestaré com crega oportú. Si entra, com els altres, només per insultar, no els contestaré com no he fet amb els altres. i avant

Anònim ha dit...

Ostres Enric, com t'ataquen per aquest post, sembla que s'han posat d'acord. Les meues felicitacions per no restringir els comentaris en el teu blog, aixo ha de ser dificil per a molts politics que volen evitar situacions incomodes.

Per cert, ara que s'acosta Nadal; tinc curiositat. Quines vacances teniu els regidors? Son les mateixes en tots els ajuntaments?

Salutacions

Antonio Fajardo

Nomdedéu ha dit...

Si, això va per temporades. Estas dos mesos tranquil i de sobte, comença la traca. No pense restringir la llibertat de la gent a dir el que vulga. Fins i tot quan diuen coses infundades, o insulten. Ells s'autoqualifiquen.
Vacances.
Uf! Cada ú fa un poc el que vol. A Castelló que sempre es fan els plenaris el darrer dijous de mes, en Nadal, ho adelantem. El dia 20 farem els dos plenaris, i les dues setmanes següents no hi hauran comissions.
Va un poc així la cosa. Però jo aniré vindré tots els dies. Igual algun dia vinc un poc tard per això dels sopars de nadal... Però vaja. Faig molt poques vacances jo

Anònim ha dit...

es Burriana o Borriana

Nomdedéu ha dit...

És complicat. En contra del que la gent pensa la diferència entre Burriana i Borriana, no és entre castellà i valencià.
Sembla ser que en valencià Burriana sería correcte. El que passa és que hi ha antecedents històrics del nom del poble escrit com Borriana.
Oficialment es diu Burriana en castellà i en valencià. Crec