28 d’agost, 2013

McGuffin - Mediterráneo - 29.08.13

El genial Alfred Hitchcock es va empescar el terme McGuffin per definir una excusa argumental que motiva als personatges i al flux d'una història, tot i que en realitat no té cap rellevància. 
Des del punt de vista de l'audiència, el McGuffin no és l'element important de la història narrada, simplement tracta de captar l'atenció de l'espectador ràpidament per a donar pas, tot seguit, a la trama real.
Això és el que passa ara amb el Corredor Mediterrani, és el McGuffin del PP per este nou curs polític. Per què al final el que ha passat és que l'ajuntament de Tarragona (amb el suport del PP) ha presentat al·legacions al traçat que ha presentat el Ministeri. Exactament el mateix que ha fet l'Ajuntament de Castelló cada colp que Ministeris o Conselleries han proposat un infraestructura amb un traçat que no ens convenia.
Per tant, el Corredor Mediterrani (per un PP que mai no hi ha cregut i sempre ha apostat pel Central) no és més que un McGuffin que permeta als seus actors secundaris, muntar gresca i  confrontació.
Abans va ser “Agua para todos” ara això. Trauen a passejar el McGuffin per distreure'ns i ocultar que estan sense projecte i en retirada. Fi de cicle. No picarem.