13 d’agost, 2013

TRES CENTS MIL - Mediterráneo - 15.08.13


Ferran VII volia ser restaurat com monarca absolut. A ell tot allò del Trienni Liberal li tocava els pebrots. Si has nascut per a Rei, vols ser Rei. Així que l'home va demanar ajuda al Congrés de Verona, per tal que a Espanya es restaurés la Monarquia Absolutista. Corria 1823, i la Santa Aliança va acudir en el seu auxili. França va enviar els Cent Mil Fills de Sant Lluís. Un exercit poderós que va recórrer tot l'estat perseguint el govern liberal refugiat a Cadis, fins que el va derrocar. Ho he recordat visitant museus a Paris. Segurament Cent Mil soldats els semble una exageració. Doncs bé, esta setmana, Alberto Fabra, pretenent ser un President Absolutista (és a dir, que fa absolutament el que li rota) ha multiplicat la xifra per 3 i s'ha gastat 300.000€ en dur un partit amistós de basket a Castelló.

Sense demagògia diré que està bé portar esdeveniments esportius a la ciutat, perquè això fa "marca" turística, però quan es pot. I ara, no es pot. La Generalitat deu a l'ajuntament centenars de milers d'€ de les inversions en el Gaetà Huguet (esport base), en Hisenda, no cal dir en l'edifici de Davalos. L'ajuntament ha hagut d'avançar diners per al TRAM que no hem recuperat. No cobren les ONG's, es retallen les beques, no cobren les farmàcies...
I Alberto Fabra penja en Twitter una foto dient "con mi amigo el seleccionador nacional". 300.000€ per una foto en les xarxes socials, i la misèria social atrapada a la xarxa d'una Generalitat incompetent i balafiadora.