21 de març, 2014

"UN DIJOUS DIFERENT" -Levante-EMV - 22.03.14

Dijous vam tindre dos plens i una compareixença. Una cosa absolutament insòlita. Mai abans, des que jo en guarde memòria, a l’Ajuntament havíem celebrat dos plenaris i una compareixença en el mateix dia. Tant és així que el segon plenari es va convocar per la vesprada. A les 4, un horari també inusual.
Però per si això no era prou, a sobre, el ple extraordinari convocat a petició del PSOE tractava en essència del mateix tema que la compareixença del regidor Vicent Sales, sol·licitada per ell mateix. Debatre sobre allò que s’ha debatut, només per una qüestió d’oportunitats a l’hora de presentar les iniciatives. 
El mes passat el PSOE ofés amb el PP va retirar totes les mocions, fins i tot la que pretenia la censura a Sales, i Sales, ràpid com una llebre ràpida va demanar comparéixer.
Com Levante ja ha informat abastament del tema estos dies arrere, m’estalviaré fer-ho llarg. El PP i el PSOE s’han endinsat d’un temps ençà en un picabaralles sobre interpretacions del reglament, sobre com s’han d'executar els acords de junta de portaveus… Fins i tot hem assistit a una poc instructiva discussió semàntica i matemàtica sobre si s’ha de computar com pregunta una pregunta retòrica formulada en la introducció d’un prec…Veritat que no entenen res de res? Veritat que els interessa més bé poc tot això? Doncs ells porten instal·lats en la gresca fa unes quantes setmanes.
Si em pregunten a mi, crec que el PP ha fet algunes lectures més que peculiars del reglament i les normes. Però també trobe que el PSOE se l’agarra amb paperet de fumar, i es troba còmode en el sainet.
Ni el PP ni el PSOE són aficionats. Saben a què juguen. I saben que alimentant la crispació tenen un espai garantir als mitjans. I mentre es parla d'això no es parla de feina. El PP està convençut que alimentant la imatge del PSOE com un busca-raons, deteriora la seua imatge d’alternativa de govern. El PSOE pensa que acusant al govern municipal d’antidemocràtic l'erosiona. Segurament tenen raó tots dos. O cap. Perquè a mi em fa la sensació que a la gent això de la metapolítica, dels polítics parlant de política, els hi resulta molest més que indiferent. Ja n’estan farts. I tenen raó d’estar-ne.
El dijous, però, van passar més coses. El PP va decidir esborrar-se de tots els debats. No intervenia. No debatia. Uns miraven amb arrogant displicència, altres miraven a l’infinit, perquè la democràcia els avorreix. Després de les votacions alçaven la maneta i demanaven torn d’explicació de vot. És lícit. El reglament ho permet, quan no has intervingut. Ara bé, no participar dels debats, i parlar després de les votacions, impedint així que ningú et puga contestar, sembla una mesura poc democràtica si ho fas en tots els punts. Més, si qui ho fa és l’equip de govern que ja té el dret de tancar tots els debats, sense possible replica. 
Però no només això, sinó que l’Alcalde que en altres ocasions s’ha queixat que el PSOE usa eixe torn per a alguna cosa més que explicar el vot, va permetre als membres del seu equip esplaiar-se en explicacions que el reglament no permet. Àrbitre comprat. Amb això, també amb això, amb Bataller tenim un problema.
I en el plenari de la vesprada, sobre educació, sobre l'arranjament escolar, sobre el model educatiu... el PP encara ho va fer pitjor. El seu portaveu sí que va intervindre, però per a dir que allò era una pantomima, i que es va negar a entrar en el tema del debat.
La gent present al saló de plens, membres d'AMPEs de la ciutat, afectades o no per l'arranjament, no donaven crèdit. El portaveu de l'equip de govern considera que un plenari municipal, màxim òrgan de la democràcia local, convocat per tractar un tema tan important com l'educació, és una funció de teatre en la que no volen participar. Estarien ocupats pensant ja en la Magdalena.

1 comentari:

vicent sànchez ortells ha dit...

Bon dia
Es un absurd això, els dos grups fan servir un assumpte que es dintre de la centralitat diària dels castellonencs per a desenvolupar tàctiques que pretenen arrosegar vots dels castellonencs sense solucionar res .
Em sembla poca visió, sobretot del psoe , la gent mai triara una marca blanca al mateix preu, en tot cas una nova marca que ixca be o una antiga amb formula millorada . El fet positiu es que ara es sap qui es responsable de la pèrdua de la unitat al Mestre Canos( molt de supermercat m'ha eixit això)
Que tingués unes bones festes.