12 de febrer, 2015

"LA BASSETA DELS PATOS" Mediterráneo -12.02.15

Les sentències prohibeixen que el TRAM passe pel Ribalta. El PP volia fer-ho igual. Si no s'ha fet, segons Bataller i Pérez Macián, és perquè: “Nomdedéu nos amenaza con los tribunales”. Així és.
Obligats a acceptar que és il·legal, han decidit canviar la legalitat. Per això, malgrat que hi ha un Pla Especial del Ribalta aprovat per l'ajuntament, que fa una dècada que dorm a la Conselleria; ara en volen fer un de diferent que permeta el pas del TRAM.
El nou document diu: “El paso del TRAM pel Ribalta no ha estado exento de polémica y se ha interpretado de forma sesgada y errónea desde algunos sectores”. Suposem que es refereix a la societat civil, a l'Academia de San Carlos, a la UJI, al Consell Valencià de Cultura i notablement el Tribunal Superior de Justícia. Tots ho vam interpretar de forma “sesgada y errónea”, excepte el PP que està tocat per la mà de déu.
Per justificar la seua voluntat, posen dos exemples divertits. Un tramvia passant pel costat de la Catedral de Sevilla, que és patrimoni de la Humanitat. Cert... i de fet, passa per un carrer, evitant així que passen cotxes! És el cas contrari al nostre TRAM, que el volen fer passar per dins d'un parc, on fa més d'un segle que no en passen.
I també posen l'exemple del tramvia que passa pel Parc del Cascine (segle XVI) a Florència, i ho comparen amb el nostre TRAM. El parc italià té 130 hectàrees i un riu. El ribalta 7'7 hectàrees i la “basseta dels patos”. No saben com justificar els 2'7 milions gastats. Terrible.