11 de juny, 2015

"AL RACÓ DE PENSAR" CSN 11.06.05

Volem fer les coses bé. És així. A mi com a ciutadà i com a regidor d’esta casa m’ha fet molta vergonya vore a la Guàrdia Civil entrant als despatxos a buscar documentació, dins de la coneguda com Operació Púnica. Supose que a vostés també.
Així explicat ràpidament l’Operació Púnica és un operatiu de l’UCO de la Guàrdia Civil, ordenat pel jutge instructor en el que ja s’ha arrestat 51 polítics, funcionaris i empresaris, suposadament implicats en una trama corrupta que adjudicà serveis públics per valor de 250 milions en dos anys i que generava comissions il•legals del 2-3%, que posteriorment era blanquejat.
Quina relació hi té Castelló? Doncs que va contractar serveis amb empreses de la xarxa, per més de 6.000 euros. Quan l’oposició ho vam advertir, s’aturà el pagament. Però la pregunta és...per quina raó se’ls havia contractat? Qui ho va decidir?
En este cas era publicitat en uns diaris digitals que res tenen a vore amb Castelló i que tenen un tràfic de visites menystenible a nivell estadístic. I la cosa va així, un senyor amb una cartera visita a una regidora, o a la cap de premsa del PP i li demana publicitat, i eixa persona decideix alegrement que sí o que no. Amb quins criteris? Doncs sembla que en este cas el criteri era que venia recomanat. Sis mil alegres euros!
Se va fer sabent que el 2-3% aniria a les butxaques d’algun “amiguito del alma”, o al partit? No ho sé. Però si no és així, amb vocació de delinquir, aleshores com a poc, és va fer sense cap mena de control i amb absoluta discrecionalitat.
La imatge d’ahir amb 18 periodistes durant quatre hores a la porta esperant que Bataller isquera per anar a declarar davant la Guàrdia Civil, és vergonyosa. Indecent.
Això s’ha acabat. Hi haurà un “pla de mitjans” on s’especificarà a primers d’any, qui posa publicitat a on, per quina raó, a quin preu, i de forma justificada. I quan vinga el senyor del maletí a “por lo mio, me manda Don Tal”, puntelló al cul i escales avall.
Ja està bé de passar vergonya. Bataller i el PP marxen a l’oposició. Al racó de pensar. Ve la legalitat i la transparència.