04 de juny, 2015

"LA ROTONDA" Mediterráneo 04.06.15Si algun invent ha estat directament patentat per Belzebú, eixe és sens dubte la rotonda. Diabòlic instrument nascut amb vocació de simplificar el transit, i que ha esdevingut un parany per quasi tothom.
El període “inter regnes” de l’ajuntament me l’ha recordat. Portem 24 anys de governs populars, succeint-se a ells mateixos, la qual cosa fa que no hi haja memòria col·lectiva de com funcionen estes setmanes, ni qui ha de fer què. Ahir mateix, em va arribar un correu de la Fundació Huguet per suspendre d’urgència la reunió del seu Patronat:  
“Degut a una falta de disponibilitat no justificada d'última hora del president del Patronat” que és l’Alcalde de la Ciutat. Hi havia convocats a més, els guanyadors dels premis anuals, que han estat desconvocats d’urgència. Impresentable.
Alguna gent ens demana que assumim responsabilitats, no podem, no tenim mandat legal. El PP signa contracte d’urgència, “todo atado y bien atado”, però defuig responsabilitats. Hi ha gent que va a parlar amb els regidors del PP, i estos es desentenen. Aleshores ens venen a vore a nosaltres, els atenem, com sempre, però sense capacitat resolutiva encara. Peguen voltes. Giren en redó. Una. Dues. Tres vegades. Sense saber si han d’anar pel carril de dins o pel de fora. Com en una rotonda. Hi ha qui ens dóna pressa. No podem córrer. Fins al 13 no hi haurà canvi.
Ara com ara l’única cosa que sabem del cert, és que d’este conflicte de temps-competències, com en les rotondes, qui va per la dreta, ix.