03 de març, 2010

"LA FORÇA D'UN VOT" - Mediterráneo- 04.03.10

El meu amic Lluís em preguntava l'altre dia què es pot fer amb un vot, amb un sol vot. "Defensar allò en el que creus" li vaig dir, "opinar, triar... et sembla poc?" "No home no", em va respondre tot cert "què pots fer tu amb un sol vot a l'Ajuntament? Com a regidor, vull dir!"
"Amb un vot, Lluís, podria fer Alcalde a Calles i Conseller a Alberto Fabra. Perquè si Fabra perd l'alcaldia no es quedarà a Castelló fent oposició. Sobretot si la seua mà dreta ha de presidir la Diputació. Però saps? Eixa no és ara com ara la principal preocupació del BLOC. I menys encara fer Alcalde a Fabra i a Calles professor d'Institut. Ens preocupen els ciutadans."
Amb un vot, amb un regidor, si l'aritmètica ajuda, pots fer millorar l'ordenança de sorolls, pose per cas, o forçar al govern municipal a exigir que siga la Generalitat qui pague les expropiacions per fer la ronda de circumval·lació com han fet a València o Alacant. Amb un vot, pots condicionar el pressupost, i posar-li el trellat que a alguns els falta per estalviar d'allà on cal i poder gastar, i invertir en qüestions que milloren la vida dels nostres conciutadans. Amb un vot, i l'aritmètica parlamentaria de cara, podries decidir oblidar-te per sempre més de la Ciutat de les Llengües, i fer un projecte engrescador en l'actual aeròdrom, per convertir Castelló en la Ciutat de l'Esport. Que ja s'ha demostrat, que l'esport d'alt nivell ompli els nostres hotels i restaurants, reactiva el comerç, i projecta la ciutat a l'exterior.
Amb un vot, amb només un vot, podries decidir tornar a Madrid la terrorífica col·lecció d'animals dissecats que habiten en un magatzem municipal. Amb un vot, podries canviar les polítiques socials, i fer-les més útils amb els mateixos diners invertits. Si la matemàtica electoral t'ho posa bé, amb un vot, amb un sol vot, podries aconseguir un urbanisme ajustat a dret, fet a favor de les persones, i no contra elles. Només amb un vot, podries preservar el Parc Ribalta, i fer que el TRAM el vorege. Podries ajustar els impostos i les taxes a l'IPC real, no al somniat per un equip de govern maldestre.
Tot això, amic Lluís, ho podríem fer amb només un vot, imagina't què podríem fer amb dos!

1 comentari:

David ha dit...

Una molt bona entrada Enric, enhorabona!

Eixa és l'actitud que hem de tindre.