31 de març, 2010

"ÈTICA I ARITMÈTICA" - Mediterráneo - 01.04.10


En el passat ple municipal, l’alcalde va haver de fer ús del vot de qualitat per desfer un parell d’empats. No és la primera vegada ni serà la darrera. Però les modificacions del PGOU precisen 14 vots, i de res no val el vot de qualitat.
Al passat plenari, podia haver-me abstés (com va fer el PSOE) i evitat així la construcció del Punt d’Encontre Familiar, però és que el meu partit està d’acord amb eixa dotació. I podia haver-me abstés (com va fer el PSOE) en el punt següent i impedir a una senyora, perjudicada durant anys per la lentitud burocràtica, construir al seu solar. Ara, quan s’ha fet l’exposició pública sense al·legacions (tampoc del PSOE), havia el BLOC de perjudicar injustament esta senyora, només per castigar al PP? Nosaltres no som així.
És la segona vegada en este període de sessions que la malaltia d’un dels seus membres deixa al PP sense majoria absoluta. I per raons d’aritmètica tothom mira al BLOC.
Doncs que quede clar que nosaltres votem en funció d’allò que creiem millor per la ciutat i qui l’habita, no en funció de quanta gent seu en la bancada de l’equip de govern.
Alguns trobaran que això és una falta d’estratègia. No ho és. La nostra estratègia és l’ètica. Eixe és un dels valors diferencials que el BLOC vol aportar a la política.
De manera que com previsiblement esta situació aritmètica tornarà a produir-se, avisem ja que el BLOC és insubornable, i que fóra inútil qualsevol tipus de pressió en un sentit o l’altre. Del PP perquè ens sumem a la majoria, o del PSOE perquè ens sumem a la seua posició. El PP no pot oferir-nos res que ens interesse perquè res no té més enllà de la legitimitat per governar, i això, o ens ho guanyem a les urnes o no ho volem. I el PSOE, no ens pot oferir res, car res té.
Així que avisats estan ells i, de passada, la resta de la ciutat. Per nosaltres pesa més l’ètica que l’aritmètica. No votarem en contra del que creiem just, ni a favor del que considerem injust, només perquè la malaltia d’un regidor ens col·loca en uns posició d’avantatge aritmètic. I saben què? Esta és una prova de foc per al BLOC, i un assaig del que puga passar en el futur. Que en prenga tothom nota.

6 comentaris:

Sergi ha dit...

PLAS, PLAS, PLAS!!!!!!

Anònim ha dit...

Muy bueno, si señor.
Saludos.

Tonet ha dit...

Molt bé Enric, crec que eixe és el camí correcte.

Anònim ha dit...

joanda de vlc
Féia temps q no escribia al teu blog i este article és dels que et fan recuperar la "fe" en la democràcia i l'ètica ( q es el mateix que dir la fe en el Bloc en el cas valencià) com han dit una mica més amunt :
PLAS,PLAS,PLAS!!!!!

Nomdedéu ha dit...

jo faig política perquè estic rodejat i acompanyat per gent com vosaltres, que també enteneu que la política és un servei. Gràcies

Vicent Fernandez ha dit...

Ets la prova què tots els polítics no són igual (tot i que els del PP i el PSOE s'assemblen massa)