20 de maig, 2015

"LA TANDA DE PENALS" CSN 20.05.15

Els confessaré que no hi entenc gaire jo de futbol. Em costaria explicar amb solvència com s’aplica la regla del fora de joc. A simple vista no sé distingir un 4-4-2-1 d’un 1-3-1-3-3, i menys encara si juga Messi que fa el que li dóna la gana, literalment, el que li dóna la gana. I seria incapaç de dir de memòria l’alineació completa de cap equip.
El futbol és un esport, en el que amb certa freqüència s’ha parlat de frau. No només de l’evident frau fiscal de clubs, representants i jugadors, o del frau a la Seguretat Social que se’ls tolera, i no se’ns perdonaria a un particular. Sinó fins i tot fraus en l’organització. S’ha parlat molt de maletins per a incentivar a uns a guanyar, o a altres a deixar-se guanyar, prostituint així l’essència de la competició i el propi esperit esportiu. Maletins plens de diners…mil, dos-mil, tres-mil, quatre-mil… com Rus del del PP. Com la compra de línies editorials amb diners públics.
Sembla que la UEFA, durant anys, ha usat la tècnica de les “boles calentes” per manipular els sortejos que han de determinar els equips que s’enfronten els uns al altres. Tot amb la intenció du buscar el major espectacle possible…conscients que a major espectacle, més calerons a la butxaca. 
Al final, com diuen el clàssics, en futbol tot és que la pilota entre a la porteria contraria. Qui fa més gols guanya. El problema és quan s’empata. Quan després de tota la competició de mesos i mesos, partits i partits, el partit definitiu acaba en empat. I aleshores s’ha de resoldre a la tanda de penals. Tothom diu que això és una injustícia. Que depén massa de la sort i massa poc del treball fet al llarg de la temporada.
Doncs això podria passar amb les properes eleccions municipals. Uns Que al final, l’alcaldia es decidís en la tanda de penals, per pura sort, i sense valorar la temporada. Que algú que no ha jugat en tot el partit, isca en l’últim minut per a xutar i au. No sembla just. Tampoc en política. Per això els demane que recorden qui ha estat entrenant i jugant (rebent també alguna falta) durant tota la competició. Siguem justos. No deixem el futur de la ciutat en mans de la sort.