16 de maig, 2015

"ROMANÇOS I CALENDARIS" Levante-EMV. 16.05.15

Com diu Alejo, el fill d’uns amics, ”ara en campanya tothom promet coses i després no fa res. Tot plegat, romanços i calendaris”.  Hi ha un partit que ha repetit en diferents debats i intervencions públiques que no coneix exactament a què es destinen algunes de les partides dels pressupostos municipals. En fi… no és difícil de saber, però demana un esforç. Això vindria a confirmar que alguns candidats i formacions, tenen un escàs coneixement de la realitat municipal. I podria ser un important handicap si acaben determinant majories de govern. Però vaja, res que no es puga resoldre estudiant.
El que resulta realment greu és que eixa formació anuncie una modificació pressupostària de fins a dos milions d’euros que eixirien, diu, d’un partida econòmica de la que reconeix no saber-ne la finalitat, i les destinaria a un altra de la que no sap si està suficientment dotada o no. Una greu irresponsabilitat, especialment perquè vol destinar els diners a qüestions socials i a la lluita contra l'exclusió… i si resulta que no ho pot fer, o no cal fer-ho, haurà jugat amb les emocions més bàsiques de la gent més desfavorida. 
En qualsevol cas no és ni de bon tros el més greu que he sentit en esta campanya. De fet, un altra formació, esta sí amb presència actualment al consistori, s’apunta al carro, i amb enorme irresponsabilitat copia la proposta. Però en canvi, esta mateixa formació posa com excusa que no es pot comprometre a fer modificacions de crèdit, per a negar-se a assumir una proposta que fan les Federacions d’Associacions Veïnals. Pel matí anuncien que canviaran dos milions de lloc, per la vesprada diuen que a mig exercici no poden assumir compromisos en eixe sentit. 
Els carabasses són més llestos. Com no tenen ni idea de com funciona un pressupost, ni de quants departaments té l’ajuntament, ni de quanta gent hi treballa, ni de quina és la diferència entre sòl dotacional públic i una llama del Perú, simplement no baden boca. Posen cartells d’un senyor que no es presenta a les eleccions però ix molt a la tele i a esperar la collita! Per saber què pensa Ciudadanos del TRAM, pots enviar un SMS a Albert Rivera, que si entre plató i plató té temps, igual va i et contesta. 
Els que ara estan al govern, punxen en tots i cadascun dels actes electorals. “¡Con lo que hemos sido!” remuguen entre dents. Munten un acte de presentació del programa amb Fabra, Moliner i Bataller…i hi van 43 persones.  Abans amb esta trinca hagueren omplert una plaça de bous, ara els va just per a un cadafal menut. Van al Primer Molí i hi va menys gent que a vore els breakers de quatre cantons. Desesperats, tiren del “espíritu de Juanito” (que en el seu cas és del de Gimeno, encara que les en realitat les seues històries eren més de Jaimito que de Juanito). L’èpica. 
Encomanen a un dels nous fitxatges de la llista electoral, vinculada a festes, que envie un whatsApp a tots els responsables d’ens festers per convocar-los a una reunió sobre festes. Perquè, com sempre fa el PP, vol polititzar-les. Ara, en campanya, proposa assemblees, congressos…i ho fa el mateix dia que enceta en premsa una campanya paranoica i patètica que ve a dir, que si no governen ells desapareixeran les Festes de Carrer, la Magdalena, Sant Pere… Estúpids! Com si les hagueren inventat ells. Com si ells fóren necessària per a res! Hi van menys de 20 ànimes. 
Bataller “soy alcalde hasta el 24 de mayo” va dir l’altre dia a FRATER, anuncia la creació d’una nova zona verda a la ciutat. A l’immens solar que hi ha davant l’Hospital General que hui funciona com aparcament il·legal, explotat per Gorrillas, S.A. Oblida però, Bataller, que el solar no és municipal, i que la propietat diu que si volen plantar floretes, que li’l compren. Mentides i més mentides. 
I després tot allò del discurs de la por, ben adobat d’arrogància. “Sólo el PP puede gobernar frente a las hordas de Mordor”, “sólo nosotros somos garantía…”, “sólo nosotros”. I sí, sols del tot. Ningú no vol tocar-los ni amb el pal d’una granera. S’ho haurien de fer mirar. “No acceptamos consejos de los que no han gestionado” els hi he llegit. No ho han entés, no els donem consells, els exigim que treguen les seues brutes mans de la hisenda pública.