14 de maig, 2015

"VOTAR DUES VEGADES" CSN 14.05.15


Esta setmana hem sabut que fiscalia li demana 4 anys de presó i 29 d'inhabilitació a Francisco Martínez, per diferents delictes com ara la prevaricació o les negociacions prohibides. Fins que en nom de Compromís vaig presentar la denúncia a fiscalia, este senyor era Vicepresident 1er de la Diputació i alcalde de Vall d'Alba des de feia un parell de dècades. Davant l'evidència el van destituir, i ell acabà dimitint com Diputat i anunciant que tampoc encapçalaria la llista municipal del seu poble. Va fugir. 
Alguns volen presentar a Javier Moliner com el gran regenerador del seu partit, però el cert és que sense la nostra denúncia, Martínez continuaria tallant el bacallà, i quedant-se la seua part. De fet, després de llevar-li totes les competències, Moliner pretenia pagar-li 40,000€ anuals, per posar el cul a un escó i tindre la boca tancada. També va ser un moció nostra la que ho va evitar, al donar-nos la raó el Secretari quan afirmàvem que calia vincular el nivell retributiu a les funcions i responsabilitats. Per aquell mateix escàndol, el de la depuradora, va caure també com diputat i alcalde el de Borriol, Adelino Santamaria.
Explique això per subratllar dues coses. La primera que el PP no va ser capaç de detectar el que estaven intentant fer dos dels seus diputats i alcaldes, posant en evidència que Moliner no ha creat cap sistema de control intern, i substituint com substitueix a Carlos Fabra, i havent heretat bona part de l'estructura política, això el converteix en un irresponsable, o en còmplice per omissió. 
La segona cosa és que això ho va destapar el grup municipal de Compromís a Borriol i ho vam fer esclatar amb un únic diputat provincial. A Vall d'Alba no tenim representació, però hem fet més oposició que el PSOE. De fet, ni el PSOE d'allà, ni el de Borriol, ni el de la Diputació amb 8 diputats, s'havien adonat de res. I ho vam denunciar a temps d'evitar-ho, no a bou passat com passa sovint. Se'm fa difícil imaginar una oposició més contundent contra la corrupció. I haver fet una bona oposició, és garantia de bon govern. Votar Compromís, és votar dues vegades.