20 de maig, 2015

"MENOS LOBOS CAPERUCITA" www.castelloninformacion.net. 19.05.15



"No aceptamos lecciones de quien no ha gestionado" han dit estos dies la gent del PP. Jo ara podria recordar abans de gestionar per primera vegada... el PP tampoc no havia gestionat mai. És una miqueta de perogrullo tot plegat.
Però en fi no anava a això. En la nostra llista electoral hi ha, per exemple, un funcionari de conselleria que gestiona més milers d'euros al mes, que alguns membres de l'equip de govern. I ho fa des de fa anys, i sotmés al mateix dret públic que si gestionés l'ajuntament. Jo mateix he gestionat durant quatre anys una àrea de l'ajuntament, rebaixant el pressupost quan tothom l'augmentava, i fent  molt més amb molt menys; i tinc una experiència professional de 23 anys abans de fer política. Hi ha una persona que ha dirigit durant anys una institució pública. Hi ha un comerciant que gestiona cada dia el patrimoni familiar, i puja i baixa la persiana ploga o faci sol, per a pagar els autònoms. Hi ha gent que gestiona empreses, comerços. Responsables d'un departament de la Universitat. Una gestora de comptes en banca, que fa anar milers d'euros dels seus clients. Professionals amb despatx obert al públic, des de fa anys. I també estudiants, treballadors per compte alié... El que vinc a dir, és que més enllà d'un alt grau de formació universitària, hi ha darrera de la nostra llista, persones amb treball, responsabilitats i capacitat de gestió demostrada. No patisquen gens ni miqueta. Estem llestos per assumir responsabilitats. Si podem fer-ho al sector privat, ho podem fer al públic. És tan senzill com això.
En canvi, no sé jo si li convé al PP que repassem les carreres professionals i l'experiència prèvia de bona part de les seues llistes, ara, i en els darrers anys. No sé si li convé que recordem el nom de regidores que han passat de l'aula de la facultat a gestionar centenars de milers d'euros, sense cap experiència laboral. O que tota la seua carrera professional ha estat lligada a que el partit li va buscar un "apaño" en algun organisme. I han fet carrera...però al partit. O fitxatges que afirmen que se les ha anat a buscar per la seua experiència...i en la mateixa entrevista s’explica que no hi ha més experiència que haver fet de mestra d’art durant un any, en una empresa privada. O encara un professional més que respectable, que fa un any ens demanava suport a Compromís, perquè el PP no pagava els deutes a la institució que dirigia, obligant-lo a fer un ERO que enviava al carrer a més de mitja plantilla. O fins i tot qui lidera la llista, que no fa més que recordar la seua llarga carrera com a gestor...feta tota per lliure designació per la seua condició de membre de casa bona i militant del PP. Cap oposició, cap examen l’avala. Només ser qui és i tindre els amics que té. Diguem-ho clar, Bataller va ser alt càrrec en una Conselleria amb tres Consellers diferents, i tots tres han acabat imputats.  I ell no es va enterar de res!
Però anem a eixa xuleria amb la que ens diuen que no accepten consells. Doncs bé, senyores i senyors del PP, no acceptem lliçons de qui maltracta la llengua, de qui ignora la història, de qui deixa sense prestacions als dependents, de qui roba diners públics, de qui es finança il·legalment, de qui no ha detectat ni un sol de les desenes de casos de corrupció del seu partit, de qui ens deixa sense PGOU, de qui perjudica el comerç amb una mobilitat urbana impossible, de qui acomiada 5000 ensenyants públics i prorroga in extremis el negoci privat amb l'educació, de qui deixa sense tractament oncològic els pacients de l'Hospital Provincial per falta d'acceleradors, de qui tanca la RTVV, de qui polititza les festes, de qui manipula electoralment la immigració i tercera edat, de qui no té un pla estratègic per a la ciutat. No acceptem lliçons vostres, PP. Feu les maletes i no vos emporteu res que no siga vostre. Estarem atents.